112Gelderland

Doetinchem - Invordering rijbewijs na rijden onder invloed

In de nacht van vrijdag op zaterdag 18 maart heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige scooterrijder uit Doetinchem nadat hij met alcohol op achter het stuur zat.

Surveillerende agenten zagen die nacht de Doetinchemmer op een scooter stappen. Aangezien het leek alsof hij onder invloed was, reden de agenten achter hem aan om hem te controleren en gaven een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er vandoor, waarbij hij door rood reed en dusdanig over de weg slingerde dat agenten hem niet konden inhalen. Om de bestuurder en ander verkeer te waarschuwen, reed de politie met optische- en geluidssignalen Toen de scooterrijder een voetpad bij de Tramstraat in wilde rijden, dwongen de agenten hem vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag te stoppen door de scooter met de auto aan te tikken. De bestuurder kwam hierdoor ten val en liep lichte verwondingen op. Hij is meegenomen naar het bureau voor een blaastest en verhoor. Hij blies 400 ug/l, waar 95 ug/l is toegestaan voor beginnende bestuurders. Het rijbewijs van de Doetinchemmer is ingevorderd.      

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten