112Gelderland

Hattem, Raalte - Drie verdachten hoogstwaarschijnlijk niet betrokken bij inbraak met geweld

De drie verdachten die gisteren zijn aangehouden in Raalte op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak met geweld in Hattem, zijn zeer waarschijnlijk niet betrokken geweest bij deze zaak. Dit is gebleken uit het nadere onderzoek dat volgde op hun aanhouding. De mannen zijn vanmiddag heengezonden.

Zaterdagavond raakten een man en een vrouw uit Hattem gewond toen zij belaagd werden door twee inbrekers die zij bij thuiskomst in hun woning betrapten. Diezelfde avond werden de drie mannen in Raalte aangehouden bij een verdachte situatie, met inbrekerswerktuigen in hun bezit. Gaandeweg ontstond het vermoeden dat dit trio mogelijk ook betrokken was bij de diefstal met geweld in Hattem. Dit vermoeden was onder andere ontstaan op basis van de signalementen verstrekt door de slachtoffers van de zaak in Hattem. Zondag zijn de mannen aangehouden voor deze zaak, en werd een nader onderzoek ingesteld. Ook zijn fotos van de mannen gemaakt en getoond aan de slachtoffers van de inbraak in Hattem. De conclusie van dit vervolgonderzoek is dat de drie mannen zeer waarschijnlijk niet betrokken zijn geweest bij de inbraak in Hattem.De inbrekers die in Hattem toesloegen werden zaterdagavond rond 19.30 uur betrapt aan de Hogenkamp. De bewoners hoorden bij thuiskomst gerommel in hun woning en wilden 112 bellen. Voordat dat lukte werden ze al belaagd door twee inbrekers die de woning uit vluchtten. De man werd op zijn hoofd geslagen met een voorwerp en liep hierbij twee hoofdwonden op die gehecht moesten worden. De vrouw werd door de tweede verdachte ook geslagen met een voorwerp en liep letsel aan beide armen op. In n van haar armen werd in het ziekenhuis een breuk geconstateerd. Na de bewoners te hebben mishandeld renden de inbrekers weg, in de richting van de snelweg. Na het incident kwam de politie direct ter plaatse en werd ook een Burgernetactie verspreid, maar de daders werden in de omgeving niet meer aangetroffen.

Diezelfde zaterdagavond zag de politie even na half negen een auto staan op de Varkensmarkt in Raalte, waar drie personen bij stonden. De mannen gaven aan autopech te hebben. Het voertuig bleek op naam te staan van een bekende van de politie en was ook vaker gesignaleerd bij verdachte situaties. Ook reageerden de mannen erg zenuwachtig. Bij controle van de personen en het voertuig dat ze bij zich hadden werden meerdere schroevendraaiers en handschoenen aangetroffen, waarna de personen door de politie zijn aangehouden wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. Bleek te gaan om twee mannen van 24 en 31 uit Enschede en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Met de auto bleek overigens niets mis, het voertuig werd in beslag genomen. De drie mannen zijn dinsdagmiddag heengezonden. Tegen hen is wel proces-verbaal opgemaakt wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.

Het onderzoek naar de inbraak met geweld in Hattem gaat onverminderd verder. Van de twee daders is bekend dat het gaat om twee vermoedelijjk vrij jonge en niet al te lange mannen met een normaal postuur. n van hen was donker gekleed en de ander droeg een blauwe jas of trui. Heeft u zaterdagavond aan de Hogenkamp of elders in Hattem iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben Neem dan contact op met de politie! Denk bijvoorbeeld aan personen die zich verdacht gedroegen of bijvoorbeeld een auto die u niet kon thuisbrengen. U kunt contact opnemen met de politie via het tipformulier op deze pagina of bel 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten