112Gelderland

Burgers helpen fietsendief pakken

Meteren - De politie hield gisterenavond omstreeks 23.45 uur, op de Tielerweg, een 31-jarige man uit Grave aan. Hij wordt verdacht van poging tot inbraak en diefstal. De verdachte bleek een bekende van de politie.

Via de meldkamer werden agenten naar de Randweg in Geldermalsen gestuurd. Daar zou mogelijk sprake zijn van insluiping in een woning. Onderzoek wees uit dat dit niet het geval was maar dat dit aan de HJ Ganzemanstraat in Meteren bleek te zijn. De verdachte had een fiets weggenomen en was richting het tankstation gereden. Dit was door burgers gezien die met een auto achter de dief waren aangegaan.

De verdachte liet vervolgens de gestolen fiets achter en klom over een hek richting Bosmanskamp. Er was een goed signalement van de verdachte bekend. Agenten troffen de man in de omgeving van de Tielerweg aan met een andere gestolen fiets. Hij had zich verstopt achter een schuur. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten