112Gelderland

Ulft, Etten, Varsselder - Nieuwe wijkagent voor Ulft Noord, Etten en Varsselder

De gemeente Oude IJsselstreek heeft per 1 maart een nieuwe wijkagent. Bart Ruesink is vanaf dan de wijkagent voor Ulft Noord, Etten en Varsselder.

Bart Ruesink vindt vooral de samenwerking met de inwoners van zijn wijken belangrijker. Bart vertelt: "Als wijkagent ben ik zoveel als mogelijk in de wijk te vinden. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie. Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het team Achterhoek-West. Ik ben bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0900-8844 en te volgen op twitter polulftnoord. Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen altijd met 112. Een afspraak met mij maken is altijd mogelijk, dit kan bij u thuis of op het politiebureau in Ulft." Sinds 1990 ben ik werkzaam bij de politie en ben begonnen bij de toenmalige gemeentepolitie Rotterdam. Na een aantal wisselingen van standplaats ben ik weer teruggekeerd naar mijn roots; de Achterhoek. In de afgelopen vijf jaar ben ik werkzaam geweest als wijkagent in s-Heerenberg Oost, Lengel, Azewijn, Vethuizen en Wijnbergen."

Taken wijkagent
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collegas van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang.

Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten