112Gelderland

Politie waarschuwt voor diefstallen zitmaaiers

Ommen, Hardenberg - De politie waarschuwt voor schuurinbraken in het buitengebied van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 werden vier inbraken gepleegd aan de Maatschappijwijk in Witharen (gem.Ommen) en Balkbrug (gem.Hardenberg). De politie verzoekt getuigen zich te melden.

De bewoners van vier woningen aan de Maatschappijwijk in Witharen en Balkbrug meldden dinsdagmorgen 5 februari bij de politie dat bij hen was ingebroken in de schuur. De inbraken moeten hebben plaatsgevonden tussen maandagavond 17.00 uur en dinsdagmorgen 08.00 uur. Bij drie woningen werd een zitmaaier weggenomen uit de schuur.

Diezelfde ochtend meldde een buurtbewoner dat hij had gezien dat een zitmaaier in een blauwe Volkswagen-bus werd geladen en vervolgens wegreed. Bij de bus was een kale man gezien van ongeveer 1.70 m. lang en een normaal postuur. De man droeg een grijs vest. Door meerdere politie-eenheden werd uitgekeken naar een blauwe bus, maar deze werd niet aangetroffen. Ook Burgernet werd ingezet. Dit heeft een aantal tips opgeleverd die worden meegenomen in het onderzoek.

Wanneer u iets heeft gezien van de inbraken of de blauwe bus, verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten