112Gelderland

Inbrekersduo aangehouden

Elspeet - Door de oplettendheid van buurtbewoners heeft de politie op maandagavond 4 februari een inbrekersduo aangehouden. De mannen werden na een gecordineerde politieactie met hun auto staande gehouden waarbij inbrekersgereedschap en sieraden werden aangetroffen.

De politie kreeg maandag aan het begin van de avond een melding twee mannen een auto op de DomineeLamensweg hadden geparkeerd en lopend de wijk in waren gegaan. Buurtbewoners vertrouwden dit niet en gaven alle bijzonderheden aan de politie door. Met meerdere eenheden werd de wijk afgegrendeld en op de auto gepost. Toen beide mannen terugkwamen en wegreden, werden zij gecontroleerd.

In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen waarop de inzittenden, een 33-jarige en een 35-jarige man uit Litouwen, zijn aangehouden. In de auto werden ook sieraden aangetroffen. Aan de hand van spullen tussen de buit wist de politie te achterhalen dat ze van een inbraak in Elspeet afkomstig moesten zijn. Men ging naar de bewuste woning en er bleek inderdaad ingebroken te zijn. De bewoners ervan waren niet thuis en de politie wist hen op te sporen. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. De sieraden worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

()

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten