112Gelderland

Rijbewijs ingevorderd na straatrace

Barneveld - De politie heeft op zondag 3 februari het rijbewijs van twee automobilisten ingevorderd. Zij hielden op het industrieterrein de Harselaar in Barneveld een race tegen elkaar. Hen wordt roekeloos rijden en het overschrijden van de maximum snelheid ten laste gelegd.

De politie heeft het afgelopen jaar meerdere klachten over straatraces op het genoemde industrieterrein gehad. Aangezien de races op verschillende dagen en tijden werden gehouden, zorgde de politiecontroles zelden voor verdachten. Soms werden er wel jongeren met snelle autos aangetroffen, maar werd er niet geracet. Ook waren er bestuurders die dachten, dat de politie niet tegen dergelijke kon optreden.

Op zondagavond laat kreeg de politie weer een belletje over een groep jongeren die met autos op het industrieterrein aanwezig was. Dit keer konden agenten vaststellen dat de later bekeurde bestuurders twee aan twee met hoge snelheid een parcours reden. De bestuurders, een 21-jarige man uit Dalfsen en een 23-jaringe man uit Hengelo (Ov), werden staande gehouden en hun rijbewijs werd ingevorderd voor roekeloos rijden en het overschrijden van de maximum snelheid. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

(/ )

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten