112Gelderland

Verdachte ernstige mishandeling aangehouden

Heerde - De politie heeft dinsdag 5 februari een 21-jarige jongeman uit Heerde aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eind december 2012 een 42-jarige man uit Epe ernstig te hebben mishandeld. Problemen in de relationele sfeer liggen vermoedelijk ten grondslag aan het gebeurde.

De politie kreeg op dinsdag 25 december van het afgelopen jaar omstreeks 03.15 uur meerdere meldingen dat er voor een supermarkt aan de Stationsstraat in Heerde een gewonde man lag. Agenten gingen direct naar de opgegeven locatie en er werd ook een ambulance naar Heerde gestuurd.

Bij hun komst troffen de agenten een man met een flinke hoofdwond aan. Hij was niet aanspreekbaar en het werd niet direct duidelijk wat er gebeurd was.

Het slachtoffer, een 42-jarige Epenaar werd per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht en opgenomen. Hij had, zo bleek later, een behoorlijke hersenkneuzing opgelopen en moest worden geopereerd.

Ondertussen was de politie met een uitgebreid onderzoek bezig om duidelijkheid te krijgen over het gebeurde. Afgelopen weken werden al vijftien mensen verhoord en ook het slachtoffer kon meer over de mishandeling vertellen. Er ontstond een beeld, dat het niet om een willekeurige mishandeling ging.

Op dinsdag 5 februari werd een 21-jarige jongeman uit Heerde aangehouden. Hij wordt verdacht van de ernstige mishandeling en is ingesloten voor verhoor. Problemen in de relationele sfeer liggen vermoedelijk ten grondslag aan het gebeurde.

Slachtoffer en verdachte hebben inmiddels weer contact met elkaar. Omdat zowel de politie als het Openbaar Ministerie inschatten, dat er geen sprake is van direct herhalingsgevaar, wordt de verdachte na verhoor in vrijheid gesteld. Gezien de ernst van het feit zal hij zich te zijner tijd voor de strafrechter moeten verantwoorden. ()

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten