112Gelderland

Twee mannen aangehouden na poging inbraak

Elburg - Zondagavond 3 februari heeft de politie dankzij een melding van een alerte getuige twee mannen kunnen aanhouden op verdenking van een poging inbraak in een wijkcentrum aan de Lange Wijden in Elburg.

De getuige belde rond 21:15 uur met de politie nadat hij twee mannen signaleerde die waarschijnlijk net een ruit van het pand hadden vernield en vervolgens gauw wegdoken. De politie kwam direct ter plaatse en heeft naar de mannen gezocht, maar trof hen in eerste instantie niet aan. Wel werd een onafgesloten auto aangetroffen in de buurt van het pand. De politie besloot de auto in de gaten te houden. Ongeveer een uur na de melding kwamen twee mannen op de auto aflopen die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. De twee mannen zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Het gaat om een 30-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man waarvan de woonplaats nog onduidelijk is.

Vermoedelijk zijn de twee mannen niet in het wijkcentrum geweest. Er lijkt niets te zijn weggenomen. Wel is aangifte gedaan van de vernielde ruit. De 30-jarige man bleek bij zijn fouillering een illegaal mes in zijn bezit te hebben. Deze is in beslag genomen. De politie maakt tegen beide mannen proces-verbaal op.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten