112Gelderland

Doetinchem - Dankzij getuige man aangehouden met apparatuur voor hennepteelt

Woensdagavond 31 augustus heeft de politie een 46-jarige man, verblijfplaats onbekend, aangehouden omdat hij in een bus reed vol met apparatuur die gebruikt wordt voor hennepteelt. De politie was getipt over de man, die aan de Kloosstraat in Doetinchem samen met anderen de bus aan het inladen was.

De politie werd rond 23.30 uur gebeld over een verdachte situatie bij de woning. Van de woning waren alle ramen afgeplakt met folie en een getuige zag meerdere mannen die zakken vanuit de woning in een bus aan het laden waren. De politie kwam direct ter plaatse en keek in de omgeving uit naar de bus. Deze werd gesignaleerd door de politie net toen deze de oprit van de A18 opreed. De bus werd ter controle staande gehouden. In de bus zat alleen de 46-jarige man, als bestuurder. In het voertuig lagen allerlei goederen die gebruikt worden voor hennepteelt, waaronder koolstoffilters en een transformator. Hierop is de man aangehouden en is de bus in beslag genomen voor nader onderzoek. Bij de woning was niemand meer aanwezig. De politie heeft de toegang geforceerd en kon duidelijk vaststellen dat er een hennepkwekerij in de woning was geweest. Er stonden nog gebruikte bloempotten in de woning en ook werden enkele resten van hennepplanten op de grond aangetroffen. De woningbouwvereniging heeft de woning afgesloten en de politie onderzoekt wie er verder betrokkenen waren bij de kwekerij.   (en)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten