112Gelderland

Hengelo - Auto-inbrekers aangehouden

Mede door een alerte getuigenmelding van een auto-inbraak aan de Brugstraat in Hengelo in de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie woensdagmorgen in Holten twee verdachten kunnen aanhouden.

Omstreeks 02.00 uur zag een getuige dat een ruit van een geparkeerde auto werd vernield. Onder andere een tas bleek weggenomen. Twee mannen zouden er vervolgens in een andere auto vandoor zijn gegaan. Meerdere politie-eenheden hebben op basis van de doorgegeven informatie in de omgeving naar het betreffende voertuig uitgekeken, maar tevergeefs. s' Morgens was een agent in Holten bezig met een onderzoek toen hij op een parkeerplaats op de Langstraat een auto zag staan waarin twee mannen lagen te slapen. Bij het natrekken van het kenteken van de auto bleek dat deze in de voorgaande nacht betrokken zou zijn geweest bij een auto-inbraak. De twee personen voldeden aan het opgegeven signalement waarop beide mannen zijn aangehouden. Het gaat om inwoners van Utrecht van 18 en 21 jaar. De twee zijn ingesloten voor verhoor en inmiddels in verzekering gesteld. In het onderzoek nam de politie diverse zaken in beslag waaronder een auto en navigatieapparatuur. In Hengelo is buurtonderzoek gedaan en is er van de eigenaar van de auto aangifte opgenomen. Het onderzoek loopt nog.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten