112Gelderland

Ermelo - Politie onderzoekt poging plofkraak op pinautomaat

In de nacht van woensdag op donderdag 11 augustus hebben onbekenden geprobeerd een pinautomaat open te breken in een supermarkt aan de Branderskamp in Ermelo. Dat is ze niet gelukt, de daders zijn zonder buit gevlucht.

Surveillerende agenten zagen rond 04.10 uur iets verdachts bij de supermarkt en reden er naartoe om poolshoogte te nemen. Toen de daders de politieauto zagen naderen gingen zij er direct vandoor. De auto van de daders stond aan de andere kant van enkele betonblokken, waardoor de politieauto eerst een stukje om moest rijden voordat de achtervolging kon worden ingezet. Helaas wisten de daders daardoor te ontkomen. De daders zijn gevlucht in de richting van Harderwijk in een witte auto zonder kentekenplaten aan de achterzijde. Er is door de politie nog uitgebreid gezocht naar de auto en de daders, en ook een politiehelikopter heeft nog helpen zoeken, maar helaas tevergeefs. Het is niet helemaal duidelijk om hoeveel daders het ging, er zijn in ieder geval twee verdachten gezien maar mogelijk waren er meer verdachten bij betrokken. Ze bleken de deur van de supermarkt geforceerd te hebben en daarna hun pijlen te hebben gericht op de pinautomaat. Na de kraak heeft een deskundige van de politie vastgesteld of er veilig onderzoek kon worden gedaan, en dat bleek het geval. Vervolgens is er sporenonderzoek verricht.

Heeft u afgelopen nacht een witte auto zien rijden, of personen gezien, die mogelijk betrokken waren bij deze plofkraak Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.  

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten