112Gelderland

Didam - Verkoper snapt duo met vals geld

Twee jongemannen uit Almere en Doetinchem zijn donderdag door de politie aangehouden voor oplichting. De aankoop van een iPhone wilde het drietal doen met valse bankbiljetten.

Een verkoper had via Marktplaats zijn iPhone te koop aangeboden. De transactie zou plaatsvinden bij het station in Didam. Toen beide genteresseerde bij hem de iPhone wilden betalen met bankbiljetten, gebruikte de verkoper de detectiestift voor vals geld. Daarbij bleek dat de bankbiljetten vals waren en ging de verkoop niet door. De potentiele kopers vertrokken met hun bankbiljetten en de verkoper informeerde de politie. Een agent en collega van de KMAR hebben het duo in de trein richting Doetinchem aangetroffen en ingerekend. De verdachten hadden 29 bankbiljetten van 50 euro aan vals geld bij zich. Deze zijn in beslag genomen, samen met enkele telefoons en een valse bankpas dat het duo bij zich had. Dit wordt onderzocht door de Forensische Opsporing van de politie. De ouders van beide jeugdige verdachten zijn genformeerd over de aanhouding van hun zoons. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten