112Gelderland

Waardenburg - Auto gecrasht op A2; politie op zoek naar verdachten en getuigen

In de nacht van woensdag op donderdag, rond de klok van 02.00 uur, is een auto met hoge snelheid op de A2, ter hoogte van de afrit Waardenburg en Haaften gecrasht en in brand gevlogen. De A2 en de A15 zijn tot 06.00 uur gedeeltelijk afgesloten geweest. De inzittenden zijn de auto uitgekomen en op de vlucht geslagen. Er werd meteen een zoekactie opgezet waarbij ook gebruik is gemaakt van de politiehelikopter.

Volgens een getuige zou er sprake zijn van drie inzittenden waarvan er n gewond was en niet zelf kon lopen. Er zou iemand bij de gecrashte auto hebben stilgestaan. Als deze persoon zich herkent in dit verhaal meldt u zich dan bij de politie.  Een eerste onderzoek van de verkeersongevallen analyse (VOA), laat zien dat de auto met zeer hoge snelheid reed, een klapband kreeg en toen tegen de vangrail is gebotst. Vervolgens is de auto nog zon 300 meter doorgeschoven en vervolgens op de linker rijstrook tot stilstand gekomen. Kort daarna vloog de auto in brand. De inzittenden sloegen op de vlucht.  In de auto trof de politie gasflessen en inbrekersmateriaal aan. De politie is enkele uren bezig geweest met het onderzoek ter plaatse. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien te hebben. Vooral getuigen die de auto hebben zien rijden en ook getuigen die mogelijk de verdachten hebben zien weg lopen worden dringend verzocht zich te melden. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten