112Gelderland

Apeldoorn / Ermelo - Man aangehouden voor oplichting

De politie heeft maandag een 30-jarige man uit Ermelo aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting en verduistering in dienstbetrekking. In augustus vorig jaar zou de man zich schuldig hebben gemaakt aan oplichtingspraktijken. Gedegen rechercheonderzoek leidde uiteindelijk tot een aanhouding deze week.

De man wordt ervan verdacht een grote hoeveelheid goederen te hebben besteld uit naam van zijn werkgever (uit Apeldoorn), en deze goederen zelf via internet te verkopen. Het bedrijf dat de goederen leverde is een gedupeerde in deze zaak, omdat de goederen niet betaald werden. Aanleiding voor de oplichting zou liggen in een conflict dat de man had met zijn werkgever.   Tijdens het onderzoek was al snel duidelijk om wie het ging, alleen was de man moeilijk te traceren omdat hij telkens ergens anders verbleef. Maandag lukte het de politie wel de man op te pakken. Inmiddels heeft hij een bekennende verklaring afgelegd en zal hij zich op 8 september moeten verantwoorden voor de politierechter.  

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten