112Gelderland

Vrachtauto brug Zaltbommel was staartlastig

Zaltbommel - De trekker en oplegger die woensdag 30 januari 2013 omstreeks 15.15 uur op de A2 ter hoogte van de brug Zaltbommel in de vangrail terecht kwam was staartlastig. Dat heeft het onderzoek van de politie uitgewezen. Tegen de chauffeur en het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Regeling Voertuigen en artikel 5 van de Wegenverkeerwet (het overige verkeer in gevaar brengen).

De staartlastigheid is opgetreden door de aanwezigheid van een meeneemheftruck aan de achterzijde van de oplegger. De oplegger was niet geladen, waardoor de koppelingdruk te gering was. In plaats van de vereiste minimale druk van 20% van het gewicht van de oplegger was het in dit geval slechts 10%. In combinatie met de harde wind op de brug en een bestuurbare as op de oplegger is de combinatie gaan slingeren en raakte de 42-jarige chauffeur de controle over zijn voertuig kwijt. Hierdoor reed de combinatie door de middenberm. Niemand raakte gewond, geen andere voertuigen waren erbij betrokken.

Het ongeval veroorzaakte lange files tot na de spits.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten