112Gelderland

Doetinchem - Twee mannen aangehouden in drugsonderzoek

In een onderzoek naar harddrugshandel heeft de politie deze week twee mannen uit Doetinchem aangehouden. De hoofdverdachte op verdenking van het verhandelen van harddrugs en een tweede verdachte op verdenking van betrokkenheid bij deze drugshandel.

De hoofdverdachte, een 34-jarige man, heeft een eigen bedrijfje en wordt verdacht van het verhandelen van harddrugs vanuit zijn zaak, in Doetinchem. De tweede verdachte, een 42-jarige man, werkt in dezelfde zaak en wordt verdacht van betrokkenheid bij deze drugshandel. Beide verdachten zijn woensdag 22 juni aan het eind van de middag aangehouden. In het bedrijf en de woning van de hoofdverdachte hebben zoekingen plaats gevonden, onder leiding van een rechter-commissaris.

In het bedrijf van de man zijn geen drugs aangetroffen, wel is hier een ploertendoder in beslag genomen. In de woning van de 34-jarige man trof de politie enkele tientallen wikkels cocane aan, enkele duizenden euros contant geld, weegspullen en meer illegale wapens aan, inclusief munitie. Zo zijn er twee vuurwapens, een gasalarmpistool, een boksbeugel en een kapmes in beslag genomen in de woning. Ook zijn in het kader van het afpakbeleid van de politie enkele exclusieve merkhorloges in beslag genomen die in de woning zijn aangetroffen. Er moet nog wel worden vastgesteld of het om echte of nep merkhorloges gaat. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De 42-jarige man is vrijdag na verhoor heengezonden. De hoofdverdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengde. De politie maakt een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente, die gaat beoordelen wat er met de zaak van de man gaat gebeuren.    

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten