112Gelderland

Hengelo Haaksbergen Borne Hof van Twente - Zomercampagne om kans op woninginbraken te verkleinen

Voorlichtingscampagne gestart om de kans op een woninginbraak in de zomerperiode te verkleinen.

Het basisteam van de politie in Midden Twente wil inwoners van het gebied wijzen op hoe de kans op een woninginbraak in de vakantieperiode verkleind kan worden. Daarom is er, in samenwerking met de gemeenten Hengelo, Borne, Haaksbergen en Hof van Twente, een voorlichtingscampagne ontwikkeld. De campagne richt zich op alle inwoners van deze gemeenten, maar een specifieke doelgroep die aandacht krijgt zijn caravanbezitters. Bewoners die hun caravan (tijdelijk) bij huis stallen vormen een risicogroep. Aan deze doelgroep wordt gerichte informatie verstrekt welke maatregelen zij kunnen nemen om de kans op een woninginbraak te verkleinen.De komende weken ontvangen burgers via allerlei verschillende manieren informatie over wat te doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Middelen die hiervoor ingezet worden zijn o.a. social media, elektronische borden, gesprekken door toezichthouders en politieagenten met buurtbewoners en het verspreiden van posters en/of flyers.

Het startsein van de campagne is gegeven op maandagmorgen 13 juni door basisteamchef Ralf van den Heuvel van de politie. Bij Jan Krul, een grote caravanverkoper in het gebied, heeft de media uitleg gekregen over de opzet van de campagne. Dit moment is gemarkeerd als startsein van de campagne.

Op de site www.politie.nl/themas/woninginbraak vindt u meer informatie over dit thema.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten