112Gelderland

Apeldoorn - Grote verkeerscontrole

Donderdag 9 juni heeft de politie in Apeldoorn tussen 15.30 uur en middernacht een grote veiligheidscontrole gehouden. Diverse instanties en afdelingen werkten aan de controle mee, waaronder de Belastingdienst, Douane, RDW, Veilig Verkeer Nederland en de Landelijke Eenheid.

Op zowel de A50 als de Zutphensestraat werden kentekens gescand. Hoogst gemeten snelheid was 194 kilometer per uur. Iedereen die te hard reed krijgt een bekeuring thuis. Voertuigen die nader gecontroleerd werden, waaronder de voertuigen die een hit hadden in de systemen van de politie of Belastingdienst, werden naar de controlestraat aan de Landgoedlaan geleid.

Bij de controle is een zogenaamd omgekat voertuig aangetroffen. Bij omkatten geeft men een gestolen voertuig een nieuwe identiteit. Auto is in beslag genomen en tegen bestuurder volgt proces-verbaal. Bij een bestuurder zonder rijbewijs werden dankzij inzet van de drugshond zon 20 wikkels harddrugs in een auto aangetroffen, die ook goed verstopt lagen in de auto. Ook is er een man aangehouden die internationaal gesignaleerd stond op verdenking van drugshandel. n bestuurder werd betrapt op rijden onder invloed, deze bestuurder blies op het politiebureau 515 ug/l. De Belastingdienst had 89 hits, daarvan werd 46 keer beslag gelegd op een voertuig en 15 van deze voertuigen zijn ook direct afgevoerd. Door 21 mensen werd ter plaatse ruim 70.000 euro betaald. Verder heeft de politie zon 50 bestuurders bekeurd voor uiteenlopende verkeersovertredingen, waaronder niet handsfree bellen, rijden zonder gordel, het maken van een wheely, onnodig gebruik vluchtstrook, opgevoerde brommers, geen APK, niet kunnen tonen rijbewijs en/of kentekenbewijs, te losse lading, te gladde banden en een onleesbaar kenteken.  

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten