112Gelderland

Warnsveld - Korpschef eert collega's in Tuin van Bezinning

Korpschef Erik Akerboom was op donderdag 9 juni een van de vele deelnemers aan de elfde herdenking in de Tuin van Bezinning te Warnsveld. Daarbij leggen nabestaanden en collegas een krans voor de politiemensen die tijdens hun werk om het leven zijn gekomen.

Tot de sprekers tijdens de plechtigheid behoorde secretaris-generaal Riedstra van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook politiestudent Dave Noldus memoreerde zijn omgekomen collegas. Herdenken is eren door te leren, zei hij onder meer.Korpschef Akerboom haalde in zijn toespraak persoonlijke herinneringen op aan Iman Klaassen. Deze Opperwachtmeester van de Rijkspolitie werkte in het gebied van de toenmalige plaatsvervangende districtschef Akerboom. In 1992 werd hij na een achtervolging doodgeschoten. Een tragedie die grote indruk maakte op de huidige korpschef.

Akerboom stond stil bij de impact van geweld op zowel politiemensen en hun thuisfront en wees op het grote belang van aandacht schenken aan de zorgen die politiewerk met zich meebrengen: De namen van de politiemensen in deze tuin, waar leven en dood elkaar zo innig omarmen, doen een eensgezind appel op ons: zorg voor elkaar. Zorg voor de politiemensen die de handen van deze samenleving zijn. Die altijd klaarstaan wat er ook gebeurt. Die een even unieke als belastende opdracht vervullen: in het uiterste geval geweld toepassen om geweld te stoppen.

De Tuin van Bezinning is een nationaal monument. De politie richtte het in 2006 op voor de herdenking van en eerbetoon aan politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen. De Tuin van Bezinning ligt achter het Koetshuis van Huis t Velde in Warnsveld.   Informatie Tuin van Bezinning Toespraak Erik Akerboom

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten