112Gelderland

Valburg - Elster duo verdacht van brandstichting opgepakt

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Valburg twee Elstenaren (beiden 22 jaar oud) aangehouden wegens brandstichting. Het duo werd vrijwel op heterdaad betrapt kort na een buitenbrand in Herveld.

Donderdagavond omstreeks 23.40 uur werd een buitenbrand gemeld op de Woutersdijk in Herveld. Volgens getuigen was kort na het uitbreken van deze brand een auto weggereden in de richting van de Weteringsewal. Agenten gingen op weg en zagen even later de bewuste auto rijden op de Zeegstraat in Valburg met de beide Elstenaren als inzittenden. Beide mannen zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. Eerder op de avond, omstreeks 20.25 uur, was er op de Hoge Brugstraat in Valburg ook een buitenbrand die vermoedelijk was aangestoken. De politie onderzoekt of de mannen meer branden op hun kerfstok hebben. () 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten