112Gelderland

Vaassen - Poging kraak pinautomaat, auto daders in brand

In de nacht van woensdag op donderdag 2 juni hebben onbekenden ingebroken bij een AH supermarkt aan de Houtzagersstraat in Vaassen en geprobeerd de pinautomaat in de supermarkt te kraken. De kraak is mislukt, er is geen geld buitgemaakt.

De politie kreeg rond 00.20 uur via de AH een inbraakmelding over de kraak binnen en ging direct ter plaatse. Ook kwam er een melding binnen over de auto die net was weggereden, zou gaan om een donkere VW Golf. Aanrijdend kwam de politie de net wegrijdende daders tegen, die recht op de politie afreed, op de Stationsstraat. De politie besloot het vluchtvoertuig aan de zijkant te rammen om de auto tot stoppen te dwingen. Ondanks de klap lukte het de daders helaas toch nog om hun weg te vervolgen, waarna de auto met hoge snelheid wegreed richting de Dorpsstraat. Auto in brand Kennelijk was de auto echter dermate geraakt dat helemaal wegkomen met de auto niet lukte. De vluchtauto werd even later onbeheerd aangetroffen in Epe op de Sint Antonieweg, met onder de motorkap een beginnende brand. De brand die vermoedelijk door de botsing is ontstaan, is door de gealarmeerde brandweer geblust. De auto is afgesleept en in beslag genomen voor verder onderzoek. Een politiehelikopter kwam ter plaatse om te helpen zoeken naar de daders, die vermoedelijk te voet verder zijn gevlucht. Mogelijk gaat het om twee of drie daders maar dat is niet zeker. Helaas zijn er geen daders aangetroffen door de politie.

Getuigen gezocht Mensen die iets gezien hebben wat met deze inbraak en kraak te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900 8844.  

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten