112Gelderland

Arnhem - Hennepkwekerij ontdekt na waterlekkage

Zaterdagavond 14 mei ontving de politie rond 21.30 een melding van wateroverlast in een flatgebouw aan de Ir J.P. van Muijlwijkstraat in Arnhem. Bij nader onderzoek bleek deze veroorzaakt door een hennepkwekerij in een woning bovenin de flat. De kwekerij is zondag ontruimd.

Na de melding gingen agenten poolshoogte nemen. Bij de woning waar de lekkage vermoedelijk vandaan moest komen werd niet open gedaan. In totaal bleek in alle vier de woningen die recht onder de desbetreffende woning zaten sprake van waterlekkage. Op basis hiervan, en omdat een vreemde, rottende lucht geroken werd, is de deur naar de bovenste woning open gebroken. Na het openbreken kwam direct een behoorlijke warmte uit de woning en zagen agenten het water over de vloer lopen. Vervolgens stuitten de agenten tegen een dichtgeschroefde deur aan waarachter vermoedelijk een kwekerij zat. Hierop heeft de politie de brandweer en Liander erbij gehaald. De brandweer heeft de deur geopend en in de kamer bleek sprake van een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 300 planten. Er was een waterkraan open blijven staan waarmee de plantenbakken van water voorzien werden. Dit had de lekkage veroorzaakt. De politie onderzoekt nog wie verantwoordelijk was voor de kwekerij en heeft de kwekerij geruimd zondag.  

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten