112Gelderland

Harderwijk - Zeven mannen aangehouden na inbraak in bedrijfspand

Vrijdagavond 13 mei zijn zeven mannen aangehouden nadat ze betrapt waren op inbraak in een groot bedrijfspand aan de Industrieweg in Harderwijk.

Rond 21.30 werd de politie gebeld omdat een inbraakalarm afging in het pand. Ook was door een beveiliger op beelden gezien dat er nog meerdere mannen in het pand liepen. De politie rukte uit en heeft het pand aan diverse kanten omsingeld en afgezet. Ook kwamen twee hondengeleiders ter plaatse om met politiehonden het omvangrijke pand te doorzoeken. De verdachten hebben zich meerdere keren verplaatst en deden er alles aan om niet gevonden te worden. Uiteindelijk zijn na goed zoeken in het pand maar liefst zeven verdachten aangetroffen, in leeftijd varirend tussen de 28 en 47 jaar. Zes van hen afkomstig uit Amersfoort en n zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn allemaal aangehouden. Er werden in diverse ruimtes verschillende big shoppers aangetroffen met gereedschappen (oa slijptol) en klaargelegde metalen. De mannen bleken binnen gekomen te zijn door een roldeur te forceren. De aangerichte schade is aanzienlijk. Het vervangen van de roldeur kost al een paar duizend euro en ook in het pand bleek veel schade aangericht, omdat de verdachten onder meer met de slijptol metalen aan het losslijpen zijn geweest. Op de Buys Ballotstraat, op een kleine 100 meter afstand van het bedrijfspand, trof de politie de drie autos aan waarmee de verdachten naar Harderwijk gereden waren. De autos zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Zij bleken allen de nodige antecedenten te hebben, met name op het gebied van vermogensdelicten (diefstal ed).

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten