112Gelderland

Ede - Politie stuit op hennepkwekerij in bedrijfspand

Na een melding van een verdachte situatie in de nacht van maandag op dinsdag in Ede heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De ontdekking leidde tevens tot de arrestatie van vijf mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij hennepteelt.

Omstreeks 01.30 uur werden bewoners van de omgeving Max Planckstraat opgeschrikt door knallen alsof er ruiten sneuvelden. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen bij een bedrijfspand op de nabij gelegen Hertzstraat enkele autos met hoge snelheid wegrijden. Twee autos wisten te ontkomen, een derde auto kon na een korte achtervolging op de A12 ter hoogte van Bennekom tot staan worden gebracht. Beide inzittenden, twee Arnhemmers van 53 en 54 jaar werden aangehouden. In het bedrijfspand ontdekten agenten een hennepkwekerij en nog drie personen: een 29-jarige Hagenaar en twee Polen van 27 en 37 jaar. Alle arrestanten zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. De omvang van de hennepkwekerij is nog niet vastgesteld kunnen worden. Los van de hennepteelt onderzoekt de politie wat er zich nog meer heeft afgespeeld in het pand. () 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten