112Gelderland

Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen - Tevreden over verloop Giro

De Giro dItalia in Gelderland zit er weer op. Het betekende een enorme inzet voor ons als politie. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement. Alles is goed en veilig verlopen. We hebben er, samen met onze partners, voor kunnen zorgen dat het sportieve, feestelijke evenement ook echt feestelijk is verlopen. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan en er zijn geen aanhoudingen verricht.

198 professionele wielrenners, ploegleden, duizenden bezoekers die niet alleen de wielrenners hebben aangemoedigd, maar ook feest hebben gevierd bij de talloze festiviteiten die om de Giro heen waren georganiseerd.Tijdens de Giro-festiviteiten controleerde de politie intensief op alcohol in het verkeer, dit in belang van veilig thuiskomen na het feest. Bij ruim 14.000 bestuurders werd een blaastest afgenomen, tegen 58 van hen is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Twaalf bestuurders hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs is ingevorderd. De afgelopen dagen hebben we met regelmaat op onze Facebookpagina berichten geplaatst over onze werkzaamheden tijdens de Giro. We hopen dat u hierdoor een indruk heeft gekregen van onze inzet. Dank voor de positieve reacties!

Op de avond van de ploegenpresentatie, donderdag 5 mei, is een 59-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden op verdenking van bedreiging. Eerder die dag stelde de politie nader (digitaal) onderzoek in naar aanleiding van een dreigtweet op Twitter in de richting van deelnemers aan de Giro. Het leidde tot de vaststelling van de identiteit van de verdachte, die nog diezelfde avond in opdracht van de Officier van Justitie werd aangehouden. De man is in verzekering gesteld en nader gehoord. Vrijdagavond is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het verzenden van een dreigtweet is hetzelfde als iemand offline bedreigen en dus strafbaar.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten