112Gelderland

Emst - Inbreker tegen gehouden door bewoner

In de vroege ochtend van maandag 2 mei heeft een bewoner van de Achterdorperweg in Emst een inbreker overlopen en aangehouden. De inbreker bleek een 28-jarige man uit Vaassen te zijn. Een tweede inbreker wist helaas te ontkomen.

De bewoner was al op toen hij ineens twee personen uit zijn schuur zag komen. De achterste inbreker heeft hij nog net kunnen vastgrijpen, waarna een worsteling ontstond. Hierbij probeerde de inbreker ook enkele klappen uit te delen aan de bewoner. De bewoner wist de inbreker toch onder controle te krijgen en zijn vrouw waarschuwde ondertussen de politie. Agenten namen de verdachte over van de bewoner, die wel enkele lichte verwondingen overhield aan de worsteling met de inbreker. Beide inbrekers bleken op de fiets aangekomen te zijn. Er is een schuur open gebroken en geprobeerd spullen te stelen uit zowel de schuur als uit een auto. In de fietstas van de 28-jarige verdachte zat onder andere een navigatiesysteem afkomstig uit de auto. Een aantal andere spullen uit de schuur, waaronder een stroomkabel en bouwradio, leken klaargezet om mee te nemen. De politie heeft uitgebreid gezocht naar de tweede inbreker, maar hem helaas niet meer aangetroffen. Het onderzoek naar deze verdachte loopt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten