112Gelderland

Ede - Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk en asociaal rijgedrag

Zondagavond 1 mei heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige inwoner van Ede. Dit gebeurde nadat de politie de man in Ede tegen kwam en opnieuw getuige was van het gevaarlijke rijgedrag van de automobilist.

De politie spotte de man rond 21.30 uur, waarbij hij net op zeer hoge snelheid een bocht door scheurde. Ook was bij de politie bekend dat er vaker meldingen waren binnen gekomen over het gevaarlijke en asociale rijgedrag van de man. De politie zette de achtervolging in en de bestuurder deed er alles aan de politie af te schudden maar stopte na een korte achtervolging toch uit zichzelf, voor zijn eigen woning. Hier vorderde de politie direct het rijbewijs van de man, die niet direct wilde meewerken. Daarop is de 22-jarige automobilist aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt een dossier op over zijn rijgedrag. Naast de strafrechtelijke afhandeling van het voorval van zondagavond, gaat het CBR beoordelen of en zo ja wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten