112Gelderland

Wageningen, Nijkerk, Herwijnen - Onderwerpen in Bureau GLD van 20 april

Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 18.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland.

  Wageningen, bedreiging buschauffeuse Op Valentijnsdag, zondag 14 februari rond 17.30 uur, wordt een buschauffeuse van Connexion op de Stadsbrink in Wageningen bedreigd door een man. Deze stapt de bus in en begint te eten van zijn meegebrachte patat. De chauffeuse zegt hem dat dit niet toegestaan is en vraagt de man (die overigens niet had ingecheckt) op rustige toon om de bus te verlaten. Hierop wordt de man boos en scheldt de buschauffeuse uit. Ook begint hij haar te bedreigen.  

Nijkerk, bankpasfraude na woninginbraak Op 6 november, kort na middernacht,  pint een man met een pinpas die even daarvoor is gestolen bij een woninginbraak in Nijkerk. Het pinnen vindt plaats in Utrecht (vier keer) en in totaal wordt ongeveer 350,- opgenomen. Bij de woninginbraak zijn diverse andere kostbaarheden weggenomen, zoals een auto, laptop, mobiele telefoon en sieraden. De auto staat sindsdien gesignaleerd maar is nog niet teruggevonden.  Het gaat om een grijze Toyota Yaris HY.

Herwijnen, dode schapen/lammetjes in de sloot Op 3 april werden er een aantal lammeren en n volwassen schaap langs de Wadensteinsesteeg in Herwijnen gevonden. Een aantal dagen later werden nog ongeveer 12 lammeren in sloot aangetroffen nabij de kruising Wadensteinsesteeg / Broekgraaf.

Nijkerk, wisseltruc met vals geld bij AH Op 7 februari voeren drie personen drie keer een wisseltruc met een vals 50,- biljet uit bij de AH aan de Frieswijkstraat in Nijkerk. Ze komen bij de kassa om kleine boodschappen te kopen en in eerste instantie rekenen ze af met een briefje van 50,- euro. Dit wordt, volgens protocol, gescand met de geldscanner. Nadat het akkoord is bevonden wordt het op de kassalade gelegd. Op dit moment geven de verdachten aan dat ze mogelijk toch wel kunnen betalen met kleingeld.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten