112Gelderland

Ochten - Dankzij alerte burgers pakt politie vogeldieven

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie, mede dankzij alerte burgers, twee mannen uit Oss van 56 en 24 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van ruim honderd zangvogels. Deze vogels waren weggenomen bij een woning in Ochten en waren bij elkaar duizenden euros waard.

De politie had s nachts al een telefoontje gehad dat er enkele figuren rondliepen in een straat in Ochten, die zich nogal verdacht gedroegen. Enige tijd later belde er een andere bewoner dat er wederom verdachte figuren rondliepen en dat er iets in een auto was gegooid. De dieven bleken met twee autos op pad. Agenten troffen bij het zoeken in de omgeving n verlaten auto aan met de verlichting nog aan. In deze auto werden een aantal vogeltjes aangetroffen. Even later werd de andere auto in Echteld getraceerd en aan de kant gezet. De twee inzittenden bleken bekenden van de politie. In deze auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen.  Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.  

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten