112Gelderland

Culemborg - Mobile Medialab doet zaterdag 2 april Culemborg aan

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende; Eenheid 54.04, wilt u gaan naar de Hoofdstraat 12 in Culemborg. Daar zijn de bewoners zojuist thuis gekomen en hebben ontdekt dat er is ingebroken. Vanuit de politiemeldkamer krijgen wij als agenten weer een melding van een woninginbraak. Bij de woning zien we dat de inbrekers met grof geweld een keukenraam hebben opengebroken om zo de woning binnen te komen. In de woning zien wij dat de inbrekers alle kamers overhoop hebben gehaald. De bewoners vertellen ons dat er diverse telefoons, laptops en sieraden zijn weggenomen.

Wij horen dat de bewoners op het moment van de inbraak niet thuis waren. We zien ook dat deze slachtoffers geen maatregelen hebben genomen om tijdens hun afwezigheid de woning er bewoond uit te laten zien zoals het sluiten van de gordijnen en het laten branden van lampjes. Daarnaast blijkt dat de bewoners hun belangrijke eigendommen niet geregistreerd hebben.Terwijl wij in de woning de aangifte opnemen, starten wij ook een buurtonderzoek. Daaruit blijkt dat de buren wisten dat de bewoners niet thuis waren en dat men op een gegeven moment gestommel hoorde. Deze mensen dachten dat iemand anders wel de politie zou bellen, helaas dus niet

Een woninginbraak heeft een enorme impact op de bewoners en omgeving. Naast de materile schade, zoals braakschade en de weggenomen goederen, is vooral de emotionele impact groot. Onbekenden zijn in je woning geweest, hebben deze volledig doorzocht en jouw eigendommen overhoop gehaald. Spullen waar jij veel emotionele waarde aan hecht. Vaak ook roept zon indrukwekkende gebeurtenis een gevoel van onveiligheid op.

In verband met die impact stellen we als politie alles in werking om woninginbraken zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn wij veel preventief in de wijk aanwezig; opvallend en onopvallend, per auto, per fiets of te voet om inbraken te voorkomen. Daarnaast flyeren wij bij woningen die naar onze mening erg aantrekkelijk zijn voor inbrekers; daarmee maken we bewoners alert dat duidelijk zichtbaar is dat zij afwezig zijn. Ook houden wij statische en dynamische voertuigcontroles, waarbij wij voertuigen doorzoeken op inbrekerswerktuigen en onderzoeken wie er allemaal in het voertuig zitten.

Ondanks deze acties krijgen wij nog te vaak een melding zoals hierboven beschreven. Daarom organiseren we in Culemborg op zaterdag 2 april een burgertevredenheidsonderzoek. We horen graag van u hoe u denkt over onze bestaande acties om het aantal woninginbraken terug te dringen. Ook kunt u actief met ons meedenken over toekomstige politieacties; wat kan er anders en wat kan er beter Uw inbreng wordt zeer gewaardeerd!

Politieagenten van team Culemborg staan op zaterdag 2 april, tussen 11.00 uur en 15.00 uur, op de volgende locaties in Culemborg;   de Markt Koopmansgildeplein (ter hoogte van Plus supermarkt) Chopinplein (ter hoogte van Cop supermarkt).  

Uw eigen wijkagent is ook aanwezig om met u over eventuele andere vragen over uw wijk in gesprek te gaan. Komt u ook uw tip delen, uw mening geven, uw vraag stellen We delen met u natuurlijk de resultaten van dit onderzoek na deze dag.                                  Samen met u roepen we woninginbrekers een halt toe!

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten