112Gelderland

Renkum - Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand

Bij een woningbrand vrijdagochtend in een appartementencomplex aan de Dorpsstraat in Renkum heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. Bij de brand is verder niemand gewond geraakt.

Buurtbewoners waarschuwden vrijdagochtend rond 10.00 uur de hulpdiensten nadat ze ontdekten dat er brand was in een van de appartementen. Uit voorzorg werden een vijftal appartementen ontruimd. Nadat de brand geblust was bleek er in het appartement een kweektent voor de hennepteelt te zijn ondergebracht. Het is nog onbekend of, en zo ja, hoeveel planten er hebben gestaan. Er zijn alleen restanten van enkele tientallen potten gevonden. De oorzaak van de brand was vermoedelijk te wijten aan oververhitting van een ventilator in de kweektent. De bewoners van het appartement waren op het moment van de brand niet thuis. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor de hennepteelt. () 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten