112Gelderland

Apeldoorn - Zes gestolen fietsen gevonden dankzij lokfiets

De politie doet veel aan de bestrijding van fietsdiefstal; gerichte surveillance op plekken waar regelmatig fietsen gestolen worden, het controleren van personen op verdachte fietsen en het inzetten van lokfietsen. Een actie met een lokfiets in Apeldoorn leidde de politie zondag 13 maart naar een huis waar vermoedelijk zes gestolen fietsen aangetroffen zijn.

De lokfiets was bij het station neergezet en bleek te zijn gestolen en meegenomen naar een woning in de wijk Brummelhof. De politie hield hier drie Apeldoornse mannen aan; 20, 19 en 49 jaar oud. In en bij de woning trof de politie, naast de lokfiets, zes fietsen aan. Van twee fietsen was direct duidelijk dat ze als gestolen gesignaleerd stonden. De politie onderzoekt de herkomst van de andere fietsen. De twee mannen van 20 en 19 zijn verhoord en bekenden de fietsen gestolen te hebben. Tegen hen maakt de politie proces-verbaal op. De 49-jarige man is wel verhoord maar wordt niet langer verdacht van diefstal of heling. Als het niet lukt om van sommige van de fietsen de eigenaar te traceren zal de politie fotos van deze fietsen op de Facebookpagina van de politie Apeldoorn zetten.Ben je de dupe van een fietsendief, doe altijd aangifte. Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen. Aangifte doen van fietsdiefstal kan heel eenvoudig via internet; www.politie.nl. Hoe meer kenmerken van een fiets in de aangifte staan, hoe groter de kans dat een gevonden fiets terugbezorgd kan worden bij de eigenaar. Noteer om deze reden alle kenmerken van je fiets.

Ook adviseert de politie om bij het kopen van een fiets, bromfiets, scooter of snorfiets alert te zijn. Via populaire verkoopsites (bijv Marktplaats) worden regelmatig gestolen fietsen aangeboden. Het in bezit hebben van een gestolen goed is per definitie een strafbaar feit (heling), ongeacht of iemand bij een aankoop door heeft dat het om een gestolen goed gaat. Vraag bij de koop van een tweedehands fiets bijvoorbeeld om een aankoopbon. Ook is het handig om het framenummer te controleren via de internetsite www.fietsdiefstalregister.nl  Algemene vuistregel is; als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook!  

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten