112Gelderland

Doesburg - Succesvolle controles bij Donkere Dagen Offensief

Politiecontroles in het kader van het Donkere Dagen Offensief (DDO) zijn vorige week in Doesburg en directe omgeving succesvol verlopen. Tussen maandag 7 en vrijdag 11 maart werden in totaal 1.400 autos gecontroleerd. Dat leverde diverse interessante zaken op, zoals openstaande boetes, gestolen goederen en fiscale wanbetalers.

Tijdens de controles kwamen vijf personen aan bod die nog openstaande boetes hadden voor een totaalbedrag van ruim 11.000 euro. Daarvan kon 2.155 euro direct gend worden, voor de restant bedragen raakten de veroordeelden hun autos kwijt als dwangmiddel, totdat de rest van de boetes zijn betaald. Maar ook fiscale wanbetalers werden aangepakt en raakten hun autos kwijt. Politie en belastingdienst lieten in totaal 6 autos afslepen.Een 27-jarige Doetinchemmer kreeg de aandacht die hij verdiende. De man stopte in het voorbijgaan bij een controle op de Bingerdenseweg in Doesburg, maakte bijdehandse opmerkingen en meende overal fotos van te moeten maken. Toen de man zelf gecontroleerd werd bleek hij nog 65 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. In de kofferbak van zijn auto vonden agenten drie messen voor het grijpen, wat hem een proces-verbaal wegens verboden wapenbezit opleverde.

Een 35-jarige Arnhemmer raakte zijn auto kwijt nadat hij op de Magnolialaan in Doesburg werd gesnapt voor het herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs. De man ging er in eerste instantie vandoor maar werd na een korte achtervolging alsnog gepakt.

Een 29-jarige Arnhemmer en zijn 43-jarige maat uit Westervoort werden op de Verhuellweg in Doesburg ingerekend. De twee liepen tegen de lamp toen bleek dat de auto, waarin het duo reed, op naam stond van een fiscale wanbetaler. De Westervoorter, die achter het stuur zat, bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien lag in de laadruimte een fiets die dezelfde dag in Lichtenvoorde bleek te zijn gestolen.

Bij een controle op de Ellecomsedijk in Dieren registreerde de ANPR een passerende auto die als gestolen te boek stond. De auto kon na een achtervolging op de A348 bij Velp tot staan worden gebracht.. De bestuurder, een 26-jarige man uit Spankeren, werd aangehouden. 

Het Donkere Dagen Offensief van de politie is erop gericht om woninginbraken, overvallen op bedrijven en woningen en ook straatroven te voorkomen. In de donkere maanden, tussen oktober en april, is elk jaar sprake van een piek van deze delicten. Reden voor de politie om onder meer meer te surveilleren, (preventie)acties te organiseren om deze misdrijven te voorkomen en het contact met geregistreerde veelplegers te intensiveren. Ook vraagt de politie u als inwoner om alert te zijn op verdachte situaties. () 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten