112Gelderland

Holten - Gestolen 'stolpersteine' weer boven water

Op verzoek van de politie zocht een duikploeg van de brandweer vanmorgen naar de vorig jaar gestolen Stolpersteine uit de Abraham Berg-hof in Holten.

Op 11 november 2015 werd aangifte gedaan van diefstal van twee stolpersteine uit de Abraham Berg-hof te Holten. De politie heeft naar aanleiding van deze diefstal en andere misdrijven waaronder vernieling, inbraak en brandstichting in de gemeente Rijssen-Holten een onderzoek ingesteld.

Op maandag 29 februari werd buiten heterdaad twee jongens van 17 jaar en 18 jaar aangehouden in hun woning in Holten. Op dinsdag 1 maart werd nog een jongen uit Holten van 17 jaar aangehouden.

De jongens worden onder andere verdacht van meerdere strafbare feiten waaronder een inbraak in een clubgebouw, het in brandsteken van een fiets en de diefstal/vernieling van de stolpersteine.

Vandaag dinsdag 8 maart 2016 heeft de brandweer op verzoek van de politie gedoken in de vijver Vletgoor aan de Aaltinkweg in Holten. Daar vond de duikploeg al snel de twee stolpersteine in het water. De stenen zijn inmiddels teruggegeven aan de Oudheidskamer Holten.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
02 okt. | 08:56
Belt-Schutsloot - Nepagenten gearresteerd
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten