112Gelderland

Apeldoorn - Politie zoekt getuigen brandstichting

Zaterdagochtend 5 maart werden de hulpdiensten om 07.40 uur gebeld over een autobrand aan de Aristotelesstraat. Een Mercedes bus bleek recht onder een flat in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de brand aangestoken is en dus is de politie een onderzoek gestart en zijn tips over deze brand heel welkom. Weet u meer of heeft u iets verdachts gezien in de omgeving zaterdagochtend Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Afgelopen weekend hebben er toevallig ook autobranden gewoed aan Den Bramel (zaterdagochtend rond 06.00 uur) en aan de Marten Orgeslaan (zondagmiddag rond 12.30 uur). Aan Den Bramel vloog de middelste van drie autos in brand, en vatten de twee autos die ernaast stonden ook vlam.

Bij deze autobranden is er gn enkele aanwijzing dat sprake was van brandstichting. De auto aan de Marten Orgeslaan lijkt zeer waarschijnlijk het gevolg van een vorm van kortsluiting. De oorzaak van de brand aan Den Bramel is niet duidelijk.

Het komt vaker voor dat autos zonder hulp van buitenaf vlam vatten, bijvoorbeeld door een technisch defect. Een andere mogelijke oorzaak is dat marters hun tanden in bepaalde auto-onderdelen zetten en daardoor bijvoorbeeld bedrading bloot leggen waardoor ook brand kan ontstaan. Of bij de branden in Ugchelen mogelijk ook sprake was van schade aangericht door een marter kon niet worden vastgesteld. / /

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten