112Gelderland

Aanhoudingen na gewelddadige diefstal fiets

Nijkerk - De politie heeft vrijdagavond 25 januari twee jongens aangehouden die ervan verdacht worden kort daarvoor een 15-jarige jongen uit Nijkerk met geweld van zijn fiets te hebben beroofd. Het voorval vond plaats op de Cornelis van Ramshorstlaan. De 15-jarige moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De 15-jarige vertelde dat hij vrijdagavond op de Cornelis van Ramshorstlaan door een jongen werd aangesproken die de weg vroeg en vervolgens eiste dat de Nijkerker hem naar zijn bestemming zou brengen. Toen de 15-jarige dat weigerde en zei dat de onbekende jongen van zijn bagagedrager af moest gaan, werd hij door deze jongen en een tweede persoon van zijn fiets getrokken. Liggend op de grond werd het slachtoffer tegen zijn hoofd geschopt of geslagen.

Nadat de aanvallers wegfietsen op de gestolen fiets, heeft het slachtoffer met behulp van een automobilist die het voorval zag gebeuren, de daders gevolgd. Ondertussen belde hij de politie. Politieagenten die op de melding afkwamen, zagen op de Amersfoortseweg twee jongens lopen die aan het doorgegeven signalement voldeden. Deze twee beiden 16 jaar oud uit Vleuten en Utrecht- zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar hebben zij de nacht in de cel doorgebracht en worden vandaag, zaterdag 26 januari, verhoord.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten