112Gelderland

Dalfsen - Treinongeval Het Lageveld

Bij het treinongeval dinsdagochtend 23 februari op de spoorlijn Dalfsen-Ommen viel n dodelijk slachtoffer te betreuren. Het betreft een 49-jarige man uit Kampen. Hij was de machinist van de trein. En treinpassagier, een 54-jarige vrouw uit Zwolle, en de 53-jarige conducteur uit Zwolle raakten gewond en zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De vier overige passagiers uit Zwolle en Dalfsen liepen lichte verwondingen op en konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Het ongeval ontstond rond 08.50 uur toen de trein, die in de richting van Ommen reed, in aanraking kwam met een hoogwerker die de spoorwegovergang bijHet Lageveld over reed. Door de aanrijding ontspoorde de trein en deze kwam grotendeels in de naastgelegen weilanden terecht.

De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de hoogwerker, een 21-jarige man uit Zwolle, is in het kader van dit onderzoek aangehouden. 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten