112Gelderland

Groesbeek - Dronken tegen winkelpui

Een getuige meldde rond 01.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag aan de politie dat een personenauto een winkelpui was ingereden op de Herwendaalseweg. De bestuurster ging er aanvankelijk vandoor, maar meldde zich even later telefonisch bij de politiemeldkamer. Kort daarna konden agenten de vrouw aanhouden op verdenking van rijden onder invloed. Vanwege de hoge uitslag op de ademanalyse en recidive is meteen haar rijbewijs ingevorderd.

De vrouw, van 36 jaar uit Groesbeek, reed vanaf de rotonde Pannenstraat eenstoep op, botste tegen een muur en ramde vervolgens een stuk verderop een winkelpui aan de overzijde.Niemand raakte bij het incidentgewond. De brandweer kwam ter plaatsevoor het checken van de in puin liggende pui. Agenten namen van de getuige een verklaring op. De aangehoudenbestuurster is voor een verplichte ademanalyse meegenomen naar het politiebureau. De uitslag was met870 ug/lbijna 4 maal zo hoog alswettelijk istoegestaan. Het rijbewijs van de Groesbeekse is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt voorhetrijden onder invloed enin gevaar brengen van de verkeersveiligheid.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten