112Gelderland

Nijmegen - Politie houdt twee autodieven aan

De politie heeft donderdagavond twee mannen van 18 en 22 jaar uit Nijmegen aangehouden. Beiden worden verdacht van diverse feiten waaronder diefstal en of heling van twee autos.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden bij een woninginbraak in Beek de autosleutels weggenomen van twee autos van de bewoners. En van deze autos werd gisterenavond aangetroffen in de wijk Grootstal. De politie ging in een onopvallende auto posten op de gestolen auto en zag dat er op een gegeven ogenblik weer mee werd gereden. Tijdens het volgen van deze auto door de politie, kwam er een auto vr de gestolen auto rijden. Zij leken bij elkaar te horen.

Tijdens het volgen van de gestolen auto door twee onopvallende politieautos kwam er een opvallende politieauto de straat inrijden. De verdachte voelde toen nattigheid en gaf gas met achter hem aan de twee onopvallende politieautos. Tijdens de achtervolging probeerde hij diverse keren een van de politieautos van de weg te drukken. Daarbij liepen beide autos schade op. De andere auto die zich had bijgevoegd ging er ook vandoor. Deze kon even later door een andere eenheid worden gestopt op de Kannunik Boenenstraat. De 22-jarige bestuurder werd aangehouden.

Van de gestolen auto was tijdens de achtervolging een band lekgeraakt. De verdachte reed vervolgens in de Johan Winklerstraat tegen de achterzijde van een geparkeerde auto aan, blijkbaar om chaos te creren en lopend te kunnen ontsnappen. De man wist ondanks de forse aanrijding uit zijn auto te springen en te vluchten. Er werd door n van de agenten enkele waarschuwingsschoten gelost. De 18-jarige verdachte bleef echter rennen maar kon even later door een andere eenheid toch worden ingerekend. De politie sloot beide mannen in en startte vannacht al met het onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten