112Gelderland

Gelderland - Hennepkwekerijen ontmanteld

Op verschillende adressen in Arnhem, Doetinchem, Duiven en Zutphen heeft de politie woensdag hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Er werden in totaal vier arrestaties verricht.

Op de Looierstraat in Arnhem troffen agenten na tips via Meld Misdaad Anoniem een kwekerij aan in een bedrijfspand. De kwekerij bleek te zijn ondergebracht in de kelder. In twee afzonderlijke ruimtes werden ruim 600 hennepplanten aangetroffen. De huurder, een 40-jarige vrouw uit Lelystad, werd aangehouden. Doetinchem

In een huis aan de Ampsen in Doetinchem werd na tips via Meld Misdaad Anoniem een kwekerij aangetroffen met 165 planten. Die waren al geknipt en hingen inmiddels te drogen. De bewoners, een 35-jarige vrouw en een 46-jarige man, werden aangehouden.

Duiven

Tijdens een zoektocht naar een veroordeelde in Duiven stuitten agenten in een huis aan de Koekoeksbloem op een kwekerij met ruim 100 planten. In een van de slaapkamers was een kweektent ondergebracht. De gezochte bleek ook de 33-jarige bewoner. Hij zit voorlopig vast.

Zutphen

Na een melding van een verdachte situatie in een huis aan De Border in Zutphen ontdekten agenten dat er hennep geteeld werd. De zolder bleek te zijn ingericht als hennepkwekerij met ruim 350 planten. Het huis maakte verder een verlaten indruk. In deze zaak is de politie nog op zoek naar de verantwoordelijken voor de hennepteelt.

Hennepkwekerijen brengen grote veiligheidsrisicos met zich mee voor de omgeving. Jaarlijks ontstaan bij het kweken van hennep branden door kortsluiting of oververhitting. Ook ontstaat er overlast door waterlekkage, stank en schimmelvorming. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt en worden de inkomsten uit de verkoop van hennep verzwegen.

Door de hoge opbrengsten van hennep bestaat het gevaar van vermenging van onder- en bovenwereld van de Nederlandse samenleving. Dit heet ondermijning. Illegale activiteiten zoals hennep kweken, zijn niet uitvoerbaar zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financin, vergunningen en huisvesting. Mede hierdoor is het optreden van de politie gericht op het afpakken van (al dan niet financile) middelen verkregen uit dit soort criminele activiteiten. Meer informatie op politie.nl Drugs http://www.politie.nl/onderwerpen/drugs.html Hennep thuis http://www.politie.nl/onderwerpen/hennep-thuis.html Illegale hennep http://www.politie.nl/onderwerpen/illegale-hennepteelt.html (,,,)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten