112Gelderland

Apeldoorn - Vader en zoon aangehouden na ongeval

In Apeldoorn heeft de politie zondagochtend een 57-jarige inwoner en zijn 23-jarige zoon aangehouden. De twee worden verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval.

Agenten stelden die ochtend rond 07.30 uur een onderzoek in naar aanleiding van een melding op de Heemradenlaan, waar een auto tegen een boom zou zijn gereden. De zwaar beschadigde auto werd onbeheerd achtergelaten aangetroffen. Volgens omstanders zouden de drie jonge inzittenden te voet op de vlucht zijn geslagen. Toen agenten opzoek ging naar de eigenaar troffen ze die vlak bij zijn woonadres aan: het bleek de 23-jarige man te zijn. Hij ontkende echter zelf gereden te hebben maar was zwaar onder invloed van alcohol. Zijn vader, die bij hem was, verklaarde zelf gereden te hebben maar was niet onder invloed. Beide mannen werden evenwel aangehouden. Bij de 23-jarige werd een alcoholgehalte gemeten van 505 ug/l (voor een beginnend bestuurder die vijf jaar of korte een rijbewijs heeft is dat ruim vijf keer de limiet). Zijn rijbewijs is ingevorderd. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten