112Gelderland

Barneveld - Vrouw aangehouden na onnodig bellen 112

In Barneveld heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige inwoonster aangehouden voor het onnodig bellen van het alarmnummer 112.

De vrouw belde die nacht in korte tijd acht keer achter elkaar het noodnummer. Dat had ze de afgelopen dagen ook al gedaan waarna haar telefoon was afgenomen. Nadat ze het apparaat weer terug had belde ze opnieuw. Aangezien eerder waarschuwingen geen effect hadden werd de vrouw aangehouden en is haar telefoon in beslag genomen.

Voor niets of voor de grap naar 112 bellen, kan ervoor zorgen dat er onnodig slachtoffers vallen. Iemand met een echte noodmelding krijgt daardoor misschien geen verbinding met de alarmcentrale. Misbruik van 112 is dan ook strafbaar. Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. Bij misbruik van 112 kunnen volwassenen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Maken kinderen misbruik van 112 Dan licht de politie de ouders in. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten