112Gelderland

Man op dak, wikkels in auto

Harderwijk - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 januari op de Bondamlaan vier mannen aangehouden die zich verdacht gedroegen en wikkels met vermoedelijk harddrugs in hun auto hadden liggen. De vier worden op het bureau verhoord.

Een bewoner van de Laan der Verenigde Naties belde in de nacht van zaterdag op zondag de politie, nadat hij een man op zijn dak zag lopen. De man hoorde bij een groepje van in totaal vier personen en de melder had het vermoeden dat de groep bezig was met inbreken.

De gealarmeerde politie zag op haar weg naar de melding een auto rijden, die bij het zien van de politie een vreemde ontwijkmanoeuvre maakte. Bij controle van de auto op de Bondamlaan zaten daar mannen in die voldeden aan het doorgegeven signalement. Daarop zijn alle vier de inzittenden van de auto (18 en 19 jaar oud uit Harderwijk) aangehouden.

Bij het doorzoeken van de auto, troffen agenten zes wikkels met mogelijk cocane aan. Die zijn in beslag genomen. De vier verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden vandaag, zondag 27 januari, verhoord. Er zijn op de plek waar de man op het dak gezien werd geen inbraaksporen aangetroffen, maar de politie wil van de mannen in elk geval een verklaring over de aanwezigheid op het dak en de wikkels die in de auto werden gevonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten