112Gelderland

Geldermalsen - Eerste aanhoudingen Geldermalsen

De politie heeft vandaag een 33 en een 45-jarige man uit Geldermalsen aangehouden. De 33-jarige verdachte wordt verdacht van openlijke geweldpleging en poging zware mishandeling en de 45-jarige verdachte van openlijke geweldpleging, gepleegd op woensdag 16 december tijdens en na de raadsvergadering in Geldermalsen. De twee verdachten hadden zich al eerder bij de politie aangegeven maar moesten zich vandaag melden op het bureau in Nijmegen waar zij zijn aangehouden.

De avond van de raadsvergadering braken er ernstige rellen uit waarbij twee agenten en enkele demonstranten gewond raakten. Op de avond zelf werden al 14 personen aangehouden.

De afgelopen week werden eerst 10 fotos en later nog eens 14 fotos getoond van verdachten die betrokken waren bij de rellen. De fotos waren in eerste instantie onherkenbaar gemaakt. Op deze wijze was het voor deze personen mogelijk dat zij zich zelf zouden herkennen en vervolgens zich bij de politie konden melden.

Op dit moment hebben er zich van de eerste 10 fotos van verdachten er 9 gemeld. Van de tweede serie fotos van 14 verdachten hebben zich er inmiddels 9 gemeld. Tevens zijn er nog enkele tips binnengekomen over personen die door anderen zijn herkend. Deze tips worden nog nader onderzocht.

Op dinsdag 2 februari a.s. worden alle fotos van verdachten die zich nog niet hebben gemeld herkenbaar getoond bij het programma Opsporing Verzocht.

Herkent u zichzelf aan de hand van de beelden op politie.nl meld u zich dan voor het maken van een afspraak. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u zich melden op een politiebureau of gebruik maken van het tipformulier.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten