112Gelderland

Wijchen - Zes woninginbraken in Wijchen

De politie is een onderzoek gestart naar een serie van zes woninginbraken op vrijdag 22 januari in Wijchen. Of er een verband is, is niet duidelijk. Omdat het er uitzonderlijk veel zijn vraagt de politie hier toch aandacht voor.

Twee inbraken vonden op plaats in de Aalburg, de andere vier inbraken waren op de Homburg, de Blauwe Hof, De Grippen en de Klapstraat. In de meeste gevallen werd een raam geforceerd en gingen de daders er vandoor met sieraden. Het is niet duidelijk wanneer er is ingebroken.

Wellicht kunt u ons helpen met goede informatie die kunnen leiden naar de daders. Bel dan met 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie neemt het hoog op als er wordt ingebroken in een woning en door uw en onze aanpak is het aantal woninginbraken sinds 2012 met 40 procent in de eenheid Oost-Nederland gedaald. Dat betekent niet dat we nu achterover gaan leunen, integendeel.

We komen in principe naar u toe om aangifte op te nemen en we doen als het even kan een buurtonderzoek en een sporenonderzoek.

Daarbij hebben we u natuurlijk hard nodig. U kunt zelf de risicos verkleinen door voorzorgsmaatregelen te nemen. Op www.politie.nl/thema/woninginbraak.html en op www.politiekeurmerk.nl vindt u veel informatie.

Wat ook kan helpen is dat u direct de politie belt op 112 als u verdachte types ziet rondlopen. Iemand is immers niet alleen strafbaar als hij of zij een inbraak pleegt, maar als dezepersoon een inbraak voorbereidt en met inbrekersspullen op straat loopt.

Een andere tip is dat u uw waardevolle spullen registreert. Op www.politie.nl/thema/woninginbraak.html vindt u digitale formulieren die u kunnen helpen.

/ / / / /

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten