112Gelderland

't Loo - Inbrekers overlopen, twee verdachten aangehouden

Donderdag 21 januari heeft de politie twee inbrekers aangehouden nadat ze waren overlopen door inwoners van t Loo Oldebroek.

De politie werd rond 11:15 gebeld door de bewoner van een woning aan de Looweg in t Loo, nadat hij en zijn vrouw bij thuiskomst ontdekten dat er ingebroken was in hun huis. Er bleek nog een inbreker in de woning aanwezig, die er direct vandoor probeerde te gaan. De bewoner rende achter de inbreker aan en samen met zijn vrouw wisten zij hem nog bij de deur vast te pakken. Na wat duw- en trekwerk wist de inbreker zich toch los te rukken en er vandoor te gaan. De bewoners zagen hem in een zwarte Volkswagen Golf springen en wegrijden, samen met een andere man. De inbreker bleek een rugtas van de bewoners gevuld te hebben met onder andere diverse sieraden, deze rugtas werd door de inbreker tijdens zijn vlucht achtergelaten in de gang.

De bewoner wist een goed signalement van de auto en de mannen door te geven en de politie is direct op zoek gegaan naar de verdachten. Even later trof de politie de vermoedelijke auto aan op de A28, ter hoogte van de afrit Nunspeet/Elspeet.

In de auto zaten twee mannen die ook overeenkwamen met het opgegeven signalement. Bleek te gaan om een 50-jarige man uit Amsterdam en een 19-jarige man uit Diemen. Bij controle van de auto trof de politie de nodige inbrekersgereedschappen aan en ook een damestas, sieraden en een fototoestel waar een adressticker op zat. Van dit adres was net een inbraakmelding binnen gekomen bij de politie.

Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van minstens twee inbraken en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De inbrekersspullen zijn in beslag genomen en de gestolen goederen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten