112Gelderland

Agent gewond bij arrestatie

Nijmegen - Bij de aanhouding van een verdachte van fietsdiefstal in Nijmegen is vanmiddag, woensdag 23 januari, een agent gewond geraakt. De agent moest klappen incasseren van de arrestant toen die zich hevig verzette en moest naar het ziekenhuis.

Rond half vier werd bij de politie gemeld dat er fietsen zouden worden opengebroken op de Oude Azaleastraat in Nijmegen. De daders zouden een man en een vrouw zijn die wegliepen richting Graafseweg. Op basis van een goed signalement troffen agenten daar even later het duo aan.

Toen de agenten tot aanhouding wilden overgaan begon de man zich hevig te verzetten. Daarbij zou de agent zijn geslagen en bij de keel zijn gegrepen. Collegas schoten te hulp om de man te kunnen overmeesteren maar de agent bleek dusdanig letsel aan zijn gezicht te hebben opgelopen dat hij naar het ziekenhuis moest. De man en vrouw zijn ingesloten.

Onder het motto Handen af van hulpverleners! De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de korpsleiding medewerkers volop steunen, onder meer door financile genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

N.B. Bij het tot stand komen van dit bericht waren de persoonsgegevens van de verdachten nog niet bekend.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten