112Gelderland

Barneveld - Alerte buurtbewoner leidt politie naar hennepkwekerij in woonwijk

Dankzij een goede tip heeft de politie een hennepkwekerij in Barneveld op weten te rollen. Het viel op dat er bij een huis aan de Haverakker verbouwd werd, en dat het even later regelmatig naar hennep rook.

De politie ging aan de slag met de tip en ging op zaterdag 2 januari de woning binnen. Daar vonden agenten een kleine hennepkwekerij met ongeveer 140 planten. In de woning waren drie vrouwen en enkele jonge kinderen aanwezig. De vrouwen zijn aangehouden, het gaat om een vrouw van 59 jaar uit Suriname, een 46-jarige vrouw uit Breda en de bewoonster van het huis.

Hennepkwekerijen in woonwijken kunnen erg gevaarlijk zijn omdat er kortsluiting kan ontstaan, met brand als gevolg. Hierdoor kunnen ook buren gevaar lopen. Hebt u net als de melder in Barneveld het vermoeden dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit Bel dan de politie via 0900/8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie zal in deze zaak verder onderzoek doen naar de drie vrouwen. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten