112Gelderland

Politie neemt dure auto in beslag bij oprollen hennepkwekerij

Barneveld - De politie heeft op donderdag 24 januari de Ambrosius van Ommerenlaan een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Twee verdachten werden aangehouden en er werd een dure auto in beslag genomen.

De bewoonster werd aangehouden en later op de dag werd de eigenaar van de kwekerij aangehouden. In de woning werden nagenoeg 300 hennepplanten aangetroffen. De politie vermoedt, dat er meermalen is geoogst.

De stroom werd door middel van diefstal verkregen. De elektraleverancier heeft de stroom afgesloten en heeft aangifte gedaan. Om het wederrechterlijk verkregen voordeel terug te eisen, is de auto van de eigenaar ter zekerheidsstelling in beslag genomen.

Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas.

Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont. Het geld dat we afpakken kan niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger.

Ken jij iemand die verdient aan criminaliteit Tip dan de politie via 0900-8844. Kent de dader jou ook Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem. Zo kun je een bijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.

BVH

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten